top of page

Behandeling

Als u zuinig bent op uw gebit, gaat u naar de mondhygiënist voor een schone, gezonde, frisse mond. 

Hoe eerder u daarmee begint, hoe langer u daar plezier van heeft.

De behandelingen waarvoor u bij Lisette terecht kunt zijn:

Poetsinstructie

Poets minstens twee keer per dag uw tanden, liefst na het ontbijt en voor het slapen gaan. En maak gebruik van ragers en tandenstokers voor de ruimte tussen uw tanden en kiezen. 

Poetsinstructie
Voorlichting mondverzorging
Screenshot 2019-02-18 at 14.53.31.png
Screenshot 2019-02-19 at 14.12.04.png

Voorlichting mondverzorging

Goede mondverzorging draagt bij tot het voorkomen van gaatjes en tandvleesproblemen. Ook wanneer u mondproblemen hebt of ziek bent, is mondverzorging ontzettend belangrijk. Lisette helpt u graag met voorlichting en advies voor een gezonde mond. 

Aanslag verwijderen

Aanslag verwijderen

De belangrijkste oorzaken voor aanslag op de tanden zijn roken, koffie, thee, rode wijn en het gebruik van medicijnen. Deze aanslag tast het tandglazuur aan, wat kan leiden tot permanente verkleuring van tanden en kiezen. Lisette verwijdert deze aanslag met een soort hogedrukreiniger voor het gebit: airflow. Daarna polijst zij de tanden met een speciale pasta.   

 

   

TIP 

Drink vlak na het drinken van een kop thee of koffie een glas water, om de vorming van tandaanslag te beperken. 

TIP 

Drink vlak na het drinken van een kop thee of koffie een glas water, om de vorming van tandaanslag te beperken. 

Tandsteen verwijderen

Tandsteen verwijderen

Tandsteen is verkalkte tandplak. Tandplak is een nauwelijks zichtbaar laagje op je tanden en kiezen van speekseleiwitten en bacteriemassa, ook wel biofilm genoemd. Eenmaal verkalkt, kunt u tandplak niet meer zelf verwijderen. Dat kan nog wel als de tandplak nog zacht is. Daarom is het zo belangrijk om regelmatig uw tanden te poetsen en de ruimte tussen tanden en kiezen met stokers of ragers extra schoon te houden. 

Lisette verwijdert tandsteen zowel handmatig als met een ultrasoon instrument. Zowel boven als onder het tandvlees. Als het gebit gereinigd is, worden de tanden en kiezen meestal nog even gepolijst. Dat maakt het tandoppervlak helemaal glad.

Tandvleesproblemen behandelen

Tandvleesproblemen behandelen

De meest voorkomende symptomen bij tandvleesproblemen zijn bloedend tandvlees tijdens het poetsen en een donkerrode kleur van het tandvlees. Gezond tandvlees is namelijk roze van kleur. Loszittende tanden of kiezen, gezwollen lymfklieren en een slechte adem kunnen ook een aanwijzing zijn. 

De grootste veroorzakers van tandvleesproblemen, zijn de bacteriën uit de tandplak. Gelukkig zijn tandvleesproblemen goed op te lossen, maar ze gaan niet vanzelf over. Daarom is een goede mondhygiëne essentieel.   

Screenshot 2019-02-18 at 14.53.04.png
Screenshot 2019-02-19 at 14.12.04.png
Bacteriologisch onderzoek

Bacteriologisch onderzoek

Wanneer intensieve behandeling niet voldoende resultaat oplevert, kan Lisette in overleg met u een kweek maken die naar het laboratorium wordt gestuurd voor nader onderzoek. Dit kan ook gebeuren op aangeven van de tandarts. 

Weg met slechte adem

Slechte adem wordt vaak veroorzaakt door bepaalde voedingsmiddelen, door bacteriën achter op de tong of door tandvleesontsteking. Gelukkig is het probleem meestal goed te behandelen. 

Weg met slechte adem
bottom of page